Казково-різдвяне свято для дітей організували в Чернігові

Напередодні Різдва, 24 грудня, в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм провели свято для дітей. Прем’єра казки захопила юних глядачів, які приїхали зі всієї Чернігівщини.

Звісно, не обійшлося без гостинців, які отримала кожна дитина. Втім, чи не найкращий подарунок – святковий настрій, що забезпечив перегляд музичної новорічної казки «Смарагдик, або Кіготь зеленого дракона». А ще – спілкування зі Святим Миколаєм та казковими героями.

Перед початком вистави привітав дітлахів Святий Миколай. З привітаннями до глядачів звернулися, зокрема, заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк та перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш.

Казка “Смарагдик, або Кіготь зеленого дракона” — про те, як щира любов пробуджує життя. Хворій дівчинці Ліз допоможе лише диво. І це диво може статися лише у новорічну ніч. А в старому парку схований цілющий смарагд з кігтя дракону, який повертає здоров’я. І кожен, хто опиниться у його сяйві у новорічну ніч, буде зцілений. Герої цієї казки Ада, Хлоя і Гектор намагаються дістати цей смарагд для Ліз, зустрічаючи на своєму шляху дивних пані Курдюпель і пані Бурульку, а згодом і самого зеленого дракона Смарагдика. Історія доводить: під Новий рік можуть відбутися різні дива, але обов’язково має бути той, хто цього дива дуже сильно хоче.

У показі взяли участь артисти філармонійного центру — заслужена працівниця культури України Світлана Пилипенко, Іван Гладков, Марина Маккей, Анна Михневич, Дар’я Михневич, Ксенія Трубіна, Яна Сидоренко, Олександр Сьомченко, артисти Театру танцю “Екватор” Тетяна Герус, Світлана Києвицька, Артем Коптель, Ольга Кузьменко, Світлана Кугук, а також Олексій Шмирьов і Валентина Гаркуша.

Музичне новорічне дійство відбулося у постановці Оксани Тунік-Фриз та Євгена Мацака за сценарієм Оксани Тунік-Фриз.

Такий захід для дітей з усієї області організували Благодійний фонд імені Софії Русової, ГО «Сяйво Сіверщини» та Чернігівська школа № 3 за підтримки Чернігівської ОВА та обласної ради.

Покази казки “Смарагдик, або Кіготь зеленого дракона” — щодня з 24 по 30 грудня о 13:00. Слідкуйте за анонсами на сайті філармонійного центру nota.net.ua.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?